Billiga hyrbilar Pisa

Billiga hyrbilar Pisa

Besök det lutande tornet i Pisa och upplev underbara Toskana med en hyrbil.

Tips för Pisa

Nyttiga ord och fraser:
hyrbilsordlista för Italien »

Kundbedömningar

Läs nyttiga tips från kunder som har varit i Pisa med en hyrbil.

Till tipsen »
Laden...

Hyrbil Pisa

Lutande tornet i Pisa, Torre pendente, är en av Europas mest kända byggnader, men det är långt ifrån allt som staden i Toskana har att erbjuda. Pisa är lika omtyckt bland utländska turister som för italienarna själva och lämpar sig perfekt för en semester med hyrbil.  Den som tror att staden enbart är en arkitektonisk och historisk pärla, misstar sig. De vackra omgivningarna erbjuder goda möjligheter att vandra, rida, spela golf eller fira semester på en bondgård. Men även vattensportälskare har mycket att hämta vid de vita sandstränderna. Tack vare billig biluthyrning har ni möjlighet att utforska det bästa ur alla världar med er billiga hyrbil. Hur som helst, det lutande tornet är fortfarande en obestridd älskling och bör beskådas inte bara från hyrbilen utan med ett besök i tornet. Emellanåt i historien har det varit stängt för besökare på grund av riskerna. Slutligen räddades tornet dock genom en imponerande insats där man delvis sög bort grunden under sidan som inte sjunkit ner. Därigenom rätade tornet på sig och får återigen besökas.  

Kultur i Pisa

Kommer man med en billig hyrbil i juni, lockar folklore- och religiösa festligheter. För den som söker ett speciellt motiv för sin kamera, rekommenderas ”patron Saint”-dagen. Då rekommenderas det att låta hyrbilen stå för att beskåda floden Arno som kantas av utsmyckningar. En annan sevärd festlighet är Gioco del Ponte. Män i historiska klädnader befinner sig på ponte di Mezzo. Tävlingens mål är att knuffa en sju ton tung vagn från nord- till sydsidan (eller omvänt). Tillställningen är en sorts omvänd dragkamp, där de norra stadsdelarna tävlar mot de södra, och har gått av stapeln under flera hundra års tid. Troligen ända sedan slutet på 1300-talet. Pisa är är huvudstad i provinsen med samma namn. I staden bor cirka 90 000 människor, varav drygt hälften är studenter – vilket gör stället mycket livligt. För alla med en billig hyrbil i Pisa till hands lockar en tur till det pittoreska Florens, cirka 80 kilometer bort. T.ex. till den framstående vetenskapsmannen Galileo Galileis grav. Denna stadens mest kända invånare föddes den 15 februari 1564 i Pisa och hans grav finns att betrakta i kyrkan Sante Croce, en kort bilfärd bort med hyrbilen.

Till havet med hyrbilen

En utflykt till det närbelägna havet med din billiga hyrbil lönar sig också. Tack vare billig biluthyrning är det inte långt till Certosa di Calci eller Basilika di San Piero a Grado. I stadens arkitektur har framför allt medeltiden satt sina spår: torg, religiösa byggnader och de charmanta trånga gränderna. En bilfärd med hyrbilen är definitivt att rekommendera. En höjdpunkt i staden är Piazza dei Miracoli. Kommer man här att tänka på ett känt pastamärke, ska man veta att miracoli betyder ”under, mirakel”. Pisa har också andra sevärdheter att erbjuda. T.ex. hamnen och San Rossore-parken. Vill man förutom promenader och pasta- och pizzaätande ha lite mer fysisk rörelse, kan man på flera ställen i staden hyra cyklar – som ett komplement till den billiga hyrbilen. Tack vare billig biluthyrning hinner ni med allting.